Festivo - Suomalainen Avainlippu-tuote

Grundig brand bannerGrundig brand banner

Jokaisen Festivo-kotitalouslaitteen kotimaisuusaste on huikeat 80%. Festivo-laitteet onkin huomioitu Avainlippu-tunnuksella ja tänä vuonna Festivo on myös osa Onhan siinä Avainlippu -kampanjaa.

Festivo-kodinkoneet ovat suomalaista käsityötä!

Grundig-astianpesukoneetGrundig-astianpesukoneet

Festivo on suomalaisen käsityön taidonnäyte

Suomen Kotikylmiö on valmistanut jo 25 vuoden ajan Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita Hollolassa. Vaikka osa työvaiheista on automatisoitu, vaatii jokainen Festivo paljon käsityötä ja erikoisosaamista. Suomen Kotikylmiö on ainoa kotimainen kodin kylmälaitteiden valmistaja.

 

Yhden Festivo kylmiöpakastimen valmistaminen vie noin 18 tuntia. Vuoden aikana Hollolan tehtaalla valmistetaan yhteensä noin 7000 kylmälaitteita.

 

Kylmälaitetehtaan tuotannossa työskentelee noin 40 tuotantotyöntekijää. Tuotannon lisäksi toimihenkilöitä on kymmenkunta.

Grundig-jääkaapit ja pakastimet sekä jääpakastinkaapitGrundig-jääkaapit ja pakastimet sekä jääpakastinkaapit

Kotimaiset Festivon kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit

Festivoiden modulaarinen rakenne monipuolistaa keittiösuunnittelun mahdollisuuksia laitteiden ollessa muokattavissa ja sijoitettavissa käyttötarpeen mukaan. Laitteisiin voi valita keittiöön sopivimmat värit laitteen runkoon ja oviin.

 

Moduuleista koottavissa laitteissa sijoittelussa on vain mielikuvitus rajana, voit esimerkiksi sijoittaa kylmiön ja pakastimen eripuolille keittiötä ja tehdä laitteista erilaisia yhdistelmiä. Myös sisätilat ovat muun muassa vetolaatikoiden osalta muokattavissa käyttötarpeesi mukaan!

Grundig-pyykinpesukoneet ja kuivausrummnutGrundig-pyykinpesukoneet ja kuivausrummnut

Festivoiden valmistus – paljon käsityötä ja erikoisosaamista

Festivon kodin kylmälaitteet valmistuvat käsityönä Hollolassa sijaitsevalla tehtaalla ja jokaisen laitteen valmistusprosessiin tarvitaan erikoisosaamista. Kylmälaitteiden valmistuksessa osa työvaiheista on automatisoitu, mutta silti jokainen Festivon kylmiö, pakastin ja viinikaappi vaatii paljon käsityötä.

 

Kaikkia kylmälaitteisiin tarvittavia komponentteja ei pystytä valmistamaan itse. Festivo suosii lähialueen ammattilaisia ja kotimaisia tavarantoimittajia. Esimerkiksi kylmälaitteisiin tarvittavat elementit, kuten lasiovet, pakastimien lankakorit ja muoviosat tulevat kaikki lähialueen kotimaisilta toimittajilta.

 

Miksi valita kodin jääkaapiksi kylmiö?

Grundig brand bannerGrundig brand banner

Kylmiössä säilytät samoja asioita kuin säilyttäisit jääkaapissa, miksi sitten valita kylmiö jääkaapin sijaan? Eroja löytyy muun muassa kylmätekniikasta, koosta ja säilytyskapasiteetista, elintarvikkeiden säilyvyydestä sekä kotimaisten Festivoiden kohdalla laitteiden muunneltavuudesta. Erona jääkaappiin on muun muassa se, että Festivon kylmiössä hedelmien ja vihannesten vetolaatikko sijaitsee laitteen alaosassa, eikä näin ollen vie muusta säilytystilasta kapasiteettia. Lukuun ottamatta vihannesten ja hedelmien säilytykseen suunniteltua vetolaatikkoa kylmiön hyllyt ovat vapaasti sijoiteltavissa. Erona moniin jääkaappeihin on myös Festivoiden huollettavuus. Varaosia löytyy jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin ja huoltoliikkeitä löytyy ympäri Suomen.

 

Tavanomaisen jääkaapin vs. kylmiön kylmätekniikka
Tavanomaisissa jääkaapeissa kylmätekniikkana käytetään jääkaapin takaseinässä olevaa levyhöyrystintä. Ruokatuotteiden sijoitteluun on kiinnitettävä tarkemmin huomiota – ethän halua säilyttää esimerkiksi maitotuotteita jääkaapin lämpimimmässä paikassa? Herkimmät tuotteet ovat myös vaarassa jäätyä osuessaan jääkaapin takaseinään. Tavanomaisissa jääkaapeissa kylmyys ei jakaudu yhtä tasaisesti kuin Festivon kylmiössä, mikä johtaa siihen, ettei elintarvikkeiden säilyvyys ole yhtä hyvä. Paleltunut kurkku ja kovettuneet juustoviipaleet ovat varmasti monelle tuttuja ilmiöitä jääkaapissa. Festivon kylmiöissä jäähdytys on selvästi tehokkaampi, tasaisempi ja nopeampi kuin tavanomaisissa jääkaapeissa.

 

Kylmiön avulla ruokahävikki pienenee
Festivon kylmiöissä kylmäntuottajana on suurtalouspuolelta tuttu lamellihöyrystin, joka tuottaa tasaisen kylmyyden koko kylmiöön. Tasaisen kylmyyden lisäksi lamellihöyrystin tuottaa ruokatuotteiden säilyvyyttä edistävän korkean suhteellisen kosteuden käymällä hyvin vähän pakkasen puolella. Korkea ilmankosteus ja tasainen kylmyys mahdollistavat elintarkkeiden vapaan sijoittelun, joka tekee elintarvikkeiden säilytyksestä helpompaa ja säilytyskapasiteetista suuremman. Suuren säilytyskapasiteetin ansiosta Festivoihin mahtuvat suuremmatkin uunivuoat ja kakut, eikä niiden säilyvyydestä tarvitse olla huolissaan. Samalla ruokahävikki pienenee, kun ruokatuotteet pysyvät hyvinä pidempään.

 

Miten jääkaapit ja kylmiöt eroavat elintarvikkeiden säilytyksessä?
Kylmiö on kuin iso jääkaappi, lukuun ottamatta muutamia seikkoja. Festivon kylmiöitä vertaillessa useimpiin jääkaappeihin ero korostuu niiden litratilavuuksissa. Tavanomaisia jääkaappeja, joissa tilavuus olisi suurempi kuin 400 litraa on erittäin harvassa, kun taas Festivoissa pienimmän kylmiön (55 CM) litratilavuus on 338 litraa ja suurimman (120 CM) jopa 847 litraa! Kylmiö tarjoaa runsaasti monipuolista kylmäsäilytystilaa suuremmallekin taloudelle, eikä ruokahävikkiä pääse syntymään niin herkästi elintarvikkeiden pidemmän säilyvyyden ja oikeiden lämpötila-alueiden vuoksi. Tilavaan kylmiöön sijoitat helposti isot tarjoiluvadit- ja astiat, ruokakattilat ja padat kuin juuressäkitkin.

 

Festivon kylmiöiden poikkeava mitoitus ja muunneltavuus
Festivon kylmiöiden vahvuutena on muusta tarjonnasta poikkeava mitoitus kylmälaitteissa, muunneltavuus sekä laitteiden yhdistelymahdollisuudet. Festivon kylmiöitä on saatavilla viiden eri levyisinä; 55 cm, 75 cm, 90 cm, 100 cm ja 120 cm. Litratilavuudet ovat näissä 338 litran ja 847 litran välillä. Festivon kylmiöpakastimet rakentuvat 55 tai 75 cm leveän kylmiön ja 45 cm leveän pakastimen yhdistelmästä siten, että kokoja on kaksi; 120 cm ja 100 cm leveä kylmiöpakastin. Mallistoon kuulu myös niin sanottu perusmallinen 75 cm levyinen kylmiöpakastin, jossa vetolaatikkopakastin ja nollatila ovat kylmiön alapuolella. Yksiovisiin kylmiöihin voidaan valita lisävarusteina useampia hedelmä- ja vihanneslaatikoita tai yksi kylmiölämpötilainen vetolaatikko. Pakastimen puolelle voit lisätä toisen tuoresäilytykseen tarkoitetun nolla-asteisen vetolaatikon. Laitteen rungon ja ovien värin sekä kätisyyden saa valita itse. Runkomoduulien ansiosta kylmiö ja pakastin voivat sijaita vaikka keittiön eri seinustoilla, eivät siis välttämättä vierekkäin. Näin jokaisesta kylmiöstä ja kylmiöpakastimesta saadaan juuri sinun keittiösi tarpeita vastaava kokonaisuus.

Festivo-kodinkoneet ovat apunasi arjessa!

Grundig-astianpesukoneetGrundig-astianpesukoneet

Tuotevalitsin – Rakenna oma Festivo

Festivon tuotevalitsimella pääset suunnittelemaan unelmiesi kylmälaitteen, jonka ulkoasu sopii keittiösi sävymaailmaan ja sisätilat taloutesi tarpeisiin. Luo keittiöösi sopiva kotimainen kylmälaite kokeilemalla eri väriyhdistelmiä – rungon väriksi vaihtoehtoina ovat valkoinen, musta ja harmaa. Ovien väreissä vaihtoehtoina ovat valkoinen, musta ja RST eli ruostumaton teräs.

 

Tuotevalitsinta pääset testaamaan Festivon kotisivuilla klikkaamalla oheista linkkiä.

Markkinoiden ainoa kylmäpakkanen vetolaatikossa

Citycold – kylmäpakkanen on omiaan pieniin asuntoihin, keittiösaarekkeisiin tai loma-asuntoihin. Suomalaista designia edustava vetolaatikkomallinen kylmälaite on integroitavissa keittiön tason alle. Ergonominen kylmälaiteratkaisu Citycold helpottaa myös esteetöntä asumista. Vetolaatikosto sulautuu osaksi keittiötä, ja sen voi halutessaan integroida. Mikäli haluat laitteen vapaasti seisovana, on laite saatavilla myös valkoisella, mustalla tai RST etulevyllä.

Grundig-pyykinpesukoneet ja kuivausrummnutGrundig-pyykinpesukoneet ja kuivausrummnut

Hyödyllisiä linkkejä valmistajan sivuille