Ilmanpuhdistimet

Veikon valikoimasta löydät kaikki suosituimmat merkit ja mallit. Aina edulliseen hintaan, luotettavasti ja ammattitaidolla. Sama halpa hinta verkossa ja myymälässä.

Selaa tuotteita tuoteryhmittäin

Ladataan...

Parempi sisäilma ilmanpuhdistimella

Paranna kodin sisäilmaa ilmanpuhdistimella

Ilmanpuhdistin parantaa kotisi sisäilman laatua merkittävästi ja tuo helpotusta allergiaoireisiin. Veikon Koneelta löydät laajan valikoiman ilmanpuhdistimia jokaiseen kukkaroon sopivilla hinnoilla ja jokaiseen tarpeeseen sopivilla teknisillä ominaisuuksilla. Tietenkin kaikilta tunnetuimmilta valmistajilta kuten Canvac, Dunwore, Electrolux, Philips ja Mitsubishi. Katso parhaat tarjoukset Veikon tarjouslehdestä ja tilaa uutiskirje pysyäksesi niistä ajantasalla tulevaisuudessakin!


Miten ilmanpuhdistin toimii?

Ilmanpuhdistin on laite, joka pyrkii parantamaan sisäilman laatua poistamalla ilmasta erilaisia epäpuhtauksia, kuten pölyhiukkasia, allergeeneja, hajuja, bakteereja ja muita pienhiukkasia. Ilmanpuhdistimen toimintatapa riippuu laitteen tyypistä, mutta yleensä se toimii seuraavasti:

Ilman puhdistus: Ilmanpuhdistimen ensimmäinen tehtävä on imeä ilmaa laitteen sisään. Useimmissa malleissa ilman puhdistus tapahtuu suodattimien avulla. Suodattimet voivat olla esimerkiksi HEPA-suodattimia, aktiivihiilisuodattimia tai UV-suodattimia.

Suodattaminen: Ilma kulkee suodattimien läpi, jotka poistavat ilmasta erilaisia epäpuhtauksia. HEPA-suodatin esimerkiksi pystyy poistamaan 99,97% ilman hiukkasista, joiden koko on yli 0,3 mikrometriä. Aktiivihiilisuodatin puolestaan poistaa hajuja ja kaasuja.

Ilmanpuhdistettu ilma: Kun ilmanpuhdistin on poistanut epäpuhtaudet ilmasta, puhdistettu ilma vapautetaan takaisin huoneeseen. Joissakin ilmanpuhdistimissa on myös tuuletin, joka jakaa puhdistettua ilmaa tasaisesti huoneeseen.

Huoltaminen: Suodattimet täytyy vaihtaa säännöllisesti, jotta ilmanpuhdistimen tehokkuus pysyy korkeana. Suodattimien vaihtotarve riippuu laitteen mallista ja käyttöolosuhteista.


Kenen kannattaa ostaa ilmanpuhdistin?

Ilmanpuhdistimen hankintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten esimerkiksi huoneen koko, sisäilman laatu, asukkaiden terveysongelmat ja taloudelliset resurssit. Yleisesti ottaen ilmanpuhdistimen ostaminen voi olla hyödyllistä, jos huoneessa on runsaasti pölyä, allergeeneja, tupakansavua tai muita ilman epäpuhtauksia. Lisäksi ilmanpuhdistin voi auttaa vähentämään allergiaoireita, kuten nenän tukkoisuutta ja silmien kutinaa.


Mikä ilmanpuhdistin sopii minulle?

Ostaessa ilmanpuhdistinta kannattaa huomioida puhdistusteho (m3/h) ja tilasuositus (m2). Tämän lisäksi tietyissä malleissa on mahdollisuus etäohjata ja toimivat sovelluksella puhelimesta, mikäli haluat etäohjaus mahdollisuuden. Isompaan tilaan tarvitset tehokkaamman ja isomman ilmanpuhdistimen jotta laite pystyy ylläpitämään laadukkaan sisäilman tiloissa. Löytyy myös yksinkertaisia ja pienejä malleja jotka riittävät tavallisen huoneen tai pienemmän asunnon laadukkaan ilmanlaadun ylläpitoon, ja isompia tehokkaampia malleja jotka pitävät isonkin tilan ilman puhtaana.


Paljonko ilmanpuhdistin kuluttaa sähköä?

Ilmanpuhdistimen sähkönkulutus riippuu monista tekijöistä, kuten ilmanpuhdistimen tehokkuudesta, käyttötavoista ja mallista. Useimmat kotikäyttöön tarkoitetut ilmanpuhdistimet kuluttavat yleensä noin 20-100 watin verran sähköä, kun ne ovat päällä.

Ilmanpuhdistimen kulutus voi kuitenkin vaihdella suuresti sen mukaan, millainen laite on kyseessä. Esimerkiksi suuremman tehoiset ilmanpuhdistimet, jotka on suunniteltu käytettäväksi suurissa tiloissa tai julkisissa tiloissa, kuluttavat yleensä enemmän sähköä kuin pienemmät ja kompaktimmat kotikäyttöön tarkoitetut mallit.

On myös huomattava, että ilmanpuhdistimen sähkönkulutus voi kasvaa, jos laitetta käytetään jatkuvasti tai sen asetuksia muutetaan usein. Jos haluat tarkempia tietoja tietystä ilmanpuhdistinmallista, suosittelen tarkistamaan laitteen tekniset tiedot tai ottamaan yhteyttä valmistajaan.


Muut laitteet

Veikolta saat kaiken kokoisiin tiloihin sopivat laitteet sisäilman muokkaukseen erilaisilla erikoistoiminnoilla ajastuksesta, yö-toimintoihin. Kuiva ilma voi aiheuttaa niin iho- kuin hengitysongelmia mutta ilmankostuttimen avulla ongelma poistuu kätevästi. Liian kostea ilma puolestaan altistaa homeelle ja muille ongelmille mutta Veikon kosteudenpoistajat auttavat välttämään vahingot. Ilmalämpöpumput vähentävät lämpöhäviöitä ja voivat merkittävästi vähentää lämmityskustannuksiasi. Ne voivat myös parantaa sisäympäristöäsi puhdistamalla ja kosteuttamalla ilmaa aktiivisesti. Meiltä Veikon Koneelta löydät ilmalämpöpumput, jotka soveltuvat kaikkeen käyttöön huvilasta loma-asuntoon ja suurempiin tiloihin. Veikolta saat myös ilmalämpöpumppujen asennuksen turvallisesti ja asiantuntevasti.


Kotiintoimitus, asennuspalvelu ja vanhan laitteen poisvienti

Mikäli olet päivittämässä kodinkonetta uuteen, kauttamme saat myös kotiintoimituksen sekä vanhan laitteen poisviennin sekä uuden laitteen asennuspalvelun. Voit lukea tarkemmin Veikon palveluista täältä tai ottaa suoraan yhteyttä myymälään tai asiakaspalveluun jos haluat muita lisätietoja. Jos haluat tietää lisää uusista energiamerkeistä löydät täältä Veikon oppaan.