Tietosuojaseloste

 

Kuka kerää henkilötietojasi?


Kauppiasosuuskunta Veikon Kone on vastuussa henkilötiedoistasi sovellettavan tietosuojalain mukaisesti.

Kauppiasosuuskunta Veikon kone
Äyritie 12 C, 01510 VANTAA
Y-tunnus: 1797075-9
www.veikonkone.fi
[email protected]
puh 0201 124 200


Yhteyshenkilö:

Heini Tuppurainen
Äyritie 12 C
puh 0201 124 200
[email protected]

 


Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus. Onko tietojen antaminen lakisääteinen tai sopimukseen perustuva vaatimus

Rekisterin käyttötarkoitus on Veikon Koneen asiakasrekisterin ylläpitäminen, asiakkaiden tilausten hallinnointi, arkistointi ja käsittely sekä asiakassuhteen hoitaminen.

 

Tietoja voidaan käyttää toiminnan kehittämiseen, tilastollisiin tarkoitukseen ja henkilökohtai-semman kohdennetun sisällön tuottamiseen verkkopalveluissamme. Henkilötietoja käsitellään tietosuoja-asetuksen sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

 

Rekisterin tietoja voidaan käyttää organisaation omissa rekistereissä esimerkiksi mainonnan kohdistamiseen luovuttamalla henkilötietoja ulkopuolisille tahoille. Organisaatio saattaa käyttää asiakas- ja palvelusuhteen ylläpitämiseen yhteistyökumppaneita, jolloin osia rekisteritiedoista saatetaan siirtää yhteistyökumppanin palvelimille teknisten vaatimusten vuoksi.

 

Tietoja käsitellään ainoastaan rekisterinpitäjäorganisaation asiakassuhteen ylläpitämiseen teknisten rajapintojen kautta. Organisaatiolla on oikeus julkaista asiakasrekisterin sisältämiä tietoja sähköisenä tai kirjallisena luettelona, ellei asiakas sitä erityisesti kiellä. Luettelolla tarkoitetaan tässä tapauksessa esim. postitustarroja suoramainoksiin tai vastaavia.

 

Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojen julkaiseminen ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjän asiakaspalveluun, sähköpostitse ([email protected]) tai rekisterin yhteyshenkilölle.

 

Käsittelyn oikeusperusteena on sopimus

 


Kyseessä olevat henkilötietoryhmät

Nimi, sähköposti, puhelinumero, laskutustiedot

 


Vastaanottajat ja vastaanottajaryhmät

Rekisterinpitäjän henkilöstö sekä ulkoituskumppanit (taloushallinto jne) soveltuvin osin palvelujen tuottamisen mahdollistamiseksi.

 


Rekisterin tietosisältö

Käsittelemme ainoastaan niitä tietoja, jotka olet rekisteröityessäsi ilmoittanut, kuten:
- Henkilön etu- ja sukunimi
- Edustamansa yhteisö
- Sähköpostiosoite
- Postiosoite
- Puhelinnumero
- www-osoite
- IP numero
- Tiedot aikaisemmista tilauksista

 


Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja saadaan asiakkaan tekemistä ostoksista yrityksen liikkeissä, verkkopalvelussa tai jälleenmyyjillä sekä palvelun käytön aikana asiakasjärjestelmään liittyvistä ilmoituksista. Nimi- ja yhteystietojen päivityksiä voidaan saada myös päivityspalveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä.

 

Tietoja voidaan saada myös alihankkijoilta, jotka liittyvät palvelun käyttämiseen tai tuottamiseen. Asiakkaiden muista toimista digitaalisessa ympäristössä voidaan saada tietoja yhteistyökumppaneiden sivustoista, tietojärjestelmistä tai muista digitaalisista lähteistä, joihin kirjaudutaan sähköisen kutsun kautta (linkki), evästeiden kautta tai käyttämällä asiakkaille annettuja tunnuksia.

 

Asiakasrekisterin tiedot ovat ainoastaan organisaation käytössä, paitsi käyttäessä ulkoista palveluntarjoajaa joko lisäarvopalvelun tuottamiseen tai luottopäätöksen tueksi.

 

Tietoja ei luovuteta organisaation ulkopuolelle tai sen yhteistyökumppaneiden käyttöön, paitsi luottohakemukseen, perintään tai laskutukseen liittyvissä asioissa sekä lainsäädännön velvoittaessa. Henkilötietoja ei siirretä Euroopan Unionin ulkopuolelle, ellei se ole reksiterinpitäjän tai sen yhteistyökumppanin teknisen toteutuksen varmistamiseksi tarpeellista. Rekisteröityneen henkilötiedot hävitetään käyttäjän pyynnöstä ellei lainsäädäntö, avoimet laskut tai perintätoimet estä tietojen poistamista.

 


Henkilötietojen säilyttämisaika

Käsittelemme tietojasi pääsääntöisesti niin kauan kuin se on tarpeen tuotetakuun kannalta. Maksimissaan 10 vuotta asiakkuuden päättymisestä lukien. Markkinointitarkoituksiin henkilötietoja säilytetään 24 kk, jonka jälkeen poistamme tiedot mikäli asiakas ei ole suorittanut ostotoimenpiteitä.

 


Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Asiakasrekisterin tiedot ovat ainoastaan organisaation käytössä, paitsi käyttäessä ulkoista palveluntarjoajaa joko lisäarvopalvelun tuottamiseen tai luottopäätöksen tueksi. Tietoja ei luovuteta rekisterinpitäjän ulkopuolelle tai sen yhteistyökumppaneiden käyttöön, paitsi luottohakemukseen, perintään tai laskutukseen liittyvissä asioissa sekä lainsäädännön velvoittaessa. Rekisteröityneen henkilötiedot hävitetään käyttäjän pyynnöstä ellei lainsäädäntö, avoimet laskut tai perintätoimet estä tietojen poistamista.

 


Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä Euroopan Unionin ulkopuolelle, ellei se ole organisaation tai sen yhteistyökumppanin teknisen toteutuksen varmistamiseksi tarpeellista.

 


Rekisterin suojauksen periaatteet A: Manuaalinen aineisto

Asiakastapahtumissa kerättävät yhteystiedot ja muut manuaalisesti käsiteltävät asiakastietoja sisältävät asiakirjat säilytetään alkukäsittelyn jälkeen lukituissa ja paloturvallisissa säilytystiloissa.

 

Ainoastaan määrätyillä, salassapitositoumuksen allekirjoittaneilla työntekijöillä on oikeus käsitellä manuaalisesti tallennettuja asiakastietoja.

 

Rekisterin tietojen suojaamisessa ja käsittelyssä noudatetaan tietosuojalain säännöksiä ja periaatteita, viranomaisten määräyksiä sekä hyvää tietojenkäsittelytapaa.

 


Rekisterin suojauksen periaatteet B: Sähköinen aineisto

Ainoastaan määrätyillä organisaation ja sen lukuun toimivien yritysten työntekijöillä on oikeus käyttää asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriä ja ylläpitää sen tietoja. Kullakin määritellyllä käyttäjällä on oma henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.

 

Jokainen käyttäjä on allekirjoittanut salassapitositoumuksen. Järjestelmä on suojattu palomuurilla, joka suojaa ulkopuolelta tulevia yhteydenottoja järjestelmään.

 

Rekisterin tietojen suojaamisessa ja käsittelyssä noudatetaan tietosuojalain säännöksiä ja periaatteita, viranomaisten määräyksiä sekä hyvää tietojenkäsittelytapaa.

 


Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus siirtää omat tietonsa järjestelmästä toiseen. Siirtopyynnön voi osoittaa rekisterin yhteyshenkilölle.

 


Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto on oikaistava, poistettava tai täydennettävä.

 

Korjauspyyntö tulee tehdä omakätisesti allekirjoitetulla kirjallisella pyynnöllä yorganisaation asiakaspalveluun tai henkilörekisterin ylläpitäjälle.

 

Pyynnössä tulee yksilöidä mitä tietoja vaaditaan korjattavaksi ja millä perusteella. Korjaaminen toteutetaan viivytyksettä.

 

Virheen korjaamisesta ilmoitetaan sille, jolta virheelliset tiedot on saatu tai jolle tiedot on luovutettu. Korjauspyynnön epäämisestä rekisterin vastuuhenkilö antaa kirjallisen todistuksen, jossa mainitaan syyt, joiden vuoksi korjauspyyntö on evätty. Asianomainen voi saattaa epäämisen tietosuojavaltuutetun ratkaistavaksi.

 


Rajoittamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojenkäsittelyn rajoittamista esim. jos rekisterissä olevat henkilötiedot ovat virheelliset. Yhteydenotot rekisterin vastuuhenkilölle.

 


Vastustamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää häntä koskevia henkilötietoja sekä rekisteröidyllä on oikeus pyytää henkilötietojen oikaisemista tai poistamista. Pyynnöt voi osoittaa rekisterin yhteyshenkilölle. Mikäli toimit yritys- tai organisaation yhteyshenkilönä ei tietojasi voida poistaa tänä aikana.

 


Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Kaikissa näissä edellämainituissa asioissa ota ensin yhteys asiakaspalveluumme puh. 0201 124 200 tai [email protected]

 

Teemme parhaamme määrittääksemme ja korjataksemme ongelman välittömästi.

 

Kantelun voit tehdä myös siinä jäsenvaltiossa, jossa sinulla on vakinainen asuinpaikka tai työpaikka.

 

Kansallisen valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:
Tietosuojavaltuutetun toimisto PL 800, Ratapihantie 9, 00521 Helsinki p. 029 56 66700 [email protected] www.tietosuoja.fi

 


Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa ja muuta markkinointia varten, vaatia tietojen anonymisointia soveltuvin osin sekä oikeus tulla kokonaan unohdetuksi.

 


Evästeiden käyttö sivuilla

Veikon kone kumppaneineen käyttää verkkosivuillaan evästeitä, joiden avulla keräämme tietoja käyttämistäsi palveluista. Mikäli annat suostumuksen myös tunnistamistietojen keräämiseen, voimme näin tarjota sinulle kohdennettua mainontaa, kehittää ja analysoida verkkopalveluamme sekä parantaa asiakaskokemusta verkkosivuillamme ja palveluissamme.

 

Evästeet ovat dataa, jota selain tallentaa sivustolla vierailevan koneelle vierailevan tunnistamiseksi. Evästeet tallentuvat tietokoneelle, älypuhelimeen ja tablettiin sivuilla vierailtaessa. Jotkin evästeistä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta.

 

Välttämättömät evästeet sallivat verkkosivun perustoimintojen käytön, kuten suojattujen alueiden käytön, sivulta toiselle siirtymisen sekä ostoskorin toiminnan. Verkkosivusto ei toimi oikein ilman näitä evästeitä.

 

Toiminnalliset, tilastolliset sekä markkinoinnissa käytetyt evästeet mahdollistavat kohdennetun mainonnan ja tuotesuosituksien tarjoamisen sekä mahdollisuuden kehittää verkkopalveluita asiakasystävällisemmäksi saadun analytiikan avulla.

 


Henkilötietosuoja, evästeet ja kolmannen osapuolen ohjelmistot

Veikon Kone noudattaa henkilötietolain säännöksiä ja suojaa verkkosivustollaan käyvien henkilöiden yksityisyyttä voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

 


Tietoa sivuston evästeistä

Veikon Kone käyttää verkkosivustoillaan ja palveluissaan sekä näiden mobiilisovelluksissa erilaisia teknisiä sovelluksia. Näitä ovat mm. pitkä- ja lyhytkestoiset evästeet, joiden avulla kerätään ja tallennetaan tietoa käytetyistä palveluista ja verkkokäyttäytymisestä. Verkkosivuilla annettu tunnistamisen mahdollistavaa tietoa myös tallennetaan ja kerättyä tietoa voidaan myös yhdistää. Evästeiden ja kerätyn tiedon tarkoituksena on helpottaa verkkoliikenteen analysointia ja sitä kautta parantaa asiakaskokemusta sekä verkkosivuilla että eri palveluissa.

 

Evästeellä tarkoitetaan dataa, jonka verkkopalvelin tallentaa verkkosivustolla vierailevan tietokoneen kiintolevylle, jotta verkkosivustolla vieraileva tunnistettaisiin. Tietokoneella tarkoitetaan myös älypuhelinta ja tablettia. Evästeiden avulla voidaan tarjota verkkosivustolla vierailevalle mm. kohdennettua sisältöä ja tuotesuosituksia sekä tunnistaa valitun asiointikielen ja kehittää palvelua entistä asiakasystävällisemmäksi. Huomioithan, että tietokoneessa käytettyjen verkkoselainten oletusasetukset todennäköisesti hyväksyy evästeet, mutta ne voidaan poistaa selaimesta palvelun käytön jälkeen tai torjua ne verkkoselaimen asetuksista.

 

Seuraavassa tietoa Veikon Koneen yleisimmin käytössä olevista evästeistä.

 


Välttämättömät evästeet

Magento-verkkokauppajärjestelmä; eväste säätelee sivustollamme näkyvää sisältöä ja kerää tietoja käyttäjän tekemistä valinnoista. Pyrimme näillä evästeillä parantamaan käyttökokemustasi veikonkone.fi -sivustolla.

 

Google Tag Manager; Google Tag Manager auttaa meitä jakamaan erilaisia tageja ja koodinpätkiä sivustollamme.

 


Analytiikan evästeet

Google analytics; Kävijäseurannan tuottama tieto auttaa kehittämään verkkosivujamme. Seurannan toteuttamiseksi Google Analytics käyttää evästeitä, joiden avulla verkkosivustomme tunnistaa tietokoneesi, kun palaat näille verkkosivuille tai selailet niitä. Tallennus koskee mm. sivuston kävijämääriä, miltä verkkosivulta kävijät ovat sivustolle tulleet ja sitä, millä sivustomme sivuilla he käyvät.

 


Markkinoinnissa käytettävät evästeet

Facebookin evästeet; Käytämme evästeitä jäljittääksemme toimintaa Facebookissa. Nämä evästeet eivät kerro meille, kuka sivuilla vierailee, mutta voimme kerätä tiedon pohjalta kohdeyleisön, jolle voimme näyttää paremmin kohdennettuja sisältöjä verkkosivustoillamme.

 

Twitterin evästeet; Käytämme evästeitä jäljittääksemme toimintaa Twitterissä. Nämä evästeet eivät kerro meille, kuka sivuilla vierailee, mutta voimme kerätä tiedon pohjalta kohdeyleisön, jolle voimme näyttää paremmin kohdennettuja sisältöjä verkkosivustoillamme.

 

Linkedinin evästeet; Käytämme evästeitä jäljittääksemme toimintaa Linkedinissä. Nämä evästeet eivät kerro meille, kuka sivuilla vierailee, mutta voimme kerätä tiedon pohjalta kohdeyleisön, jolle voimme näyttää paremmin kohdennettuja sisältöjä verkkosivustoillamme.

 

Google ads; Google ads on työkalu mainonnan vaikutuksen mittaamiseen liittyvän datan keräämiseen sekä kohderyhmien tunnistamiseen. Nämä tiedot eivät mahdollista henkilöiden tunnistamista.

 


Veikon Koneen ja sen yhteistyökumppaneiden logojen ja tavaramerkkien käyttöehdot:
Sivustolla esiintyvät nimet, kuviot, logot ja tavaramerkit ovat Veikon Koneen tai sen yhteistyökumppanien omaisuutta. Niiden kopioiminen, siirtäminen, jakeleminen, tallentaminen tai muu hyödyntäminen on kiellettyä, ellei tähän ole Veikon Koneen tai sen yhteistyökumppanin kirjallista etukäteislupaa.

 


Sähköisen viestinnän rekisteri - Tietosuojaseloste

Copyright © 2021 Veikon Kone