Ostetuimmat puhelimet Veikon Koneelta

Maaliskuun top 10 listalle on peräti viisi uutta nousijaa.

Applen saatavuudet 12-sarjan osalta ovat parantuneet huomattavasti ja se näkyy listalla kolmen mallin voimalla. Supersuosittu iPhone SE jatkaa listan kärjessä keikkumista, ollen ensimmäisellä sijalla yhden välikuukauden jälkeen ja samalla iPhone 12 ja sen pienempi iPhone 12 mini ovat tukeasti täydentämässä iPhonen menestystä maaliskuussa.

Samsungin uudet A-sarjan puhelimet ovat nyt vaihtuneet valikoimiin ja 2020 kestosuosikit Galaxy A51 ja Galaxy A71 alkavat olemaan tiensä päässä uusien Galaxy A52 ja Galaxy A72 korvatessa nämä mallit. Vielä kuitenkin molemmat vanhemmat mallit jaksoivat nousta edustamaan Samsungia ostetuimpien listalle, sijoittuen sijoille kaksi ja kuusi. Samsung sai uudet Galaxy A12 ja Galaxy A32 5G mukaan tälle listalle sijoille neljä ja kahdeksan, joka lupaa hyvää uusille A-sarjalaisille. Aikaisemmista malleista myös Galaxy A20e on listan sijalla yhdeksän, joten Samsung on tapansa mukaan hyvin edustettuna ostetuimpien puhelinten listalla peräti viidellä mallilla

OnePlus N100 nousi edullisena OnePlus puhelimena listan sijalle kymmenen, nyt odotamme uuden 9-sarjan kiinnostavuutta kuluttajien keskuudessa.

Maaliskuussa tapahtui erityisen paljon mallien lanseerauksia, niin Samsungilta, Xiaomilta, OnePlussalta kuin Motorolalta. Huhtikuusta tulee erittäin kiinnostava, kun pääsemme seuraamaan mitkä mallit nousevat uusiksi suosikeiksi suomalaisten keskuudessa. Jatkuuko Samsungin ylivoima Android maailmassa vai pääseekö esimerkiksi Motorolan uusi G50 suosioon edullisena 5G-puhelimena, joka sai ensimmäisissä testeissä erikoismaininnan 5G-yhteyksien nopeudesta.

Uusien 5G -mallien tulo markkinoille kiihtyy uusien hintapisteiden ja ominaisuuksien tullessa mukaan tarjontaan. Etätöiden jatkuessa on 5G -verkolle varmasti entistä suurempaa tarvetta. Uusi 5G -laitekanta kannustaa operaattoreita sijoittamaan kattavaan 5G -verkkoon, jolla pystytään erottautumaan datan siirtonopeuksilla.

Nykyinen 4G -verkko on erittäin hyvässä kunnossa ja tuo suurimpaan osaan Suomea hyvät tiedonsiirtonopeudet. 5G -nopeuksille on silti selkeää tarvetta erilaisten päätelaitteiden lisääntyessä verkossa. Tästä kertoo verkkoon kytkettävien laitteiden myynnin kasvaminen niin kodinkoneissa kuin myös älykotilaitteissa. Uutiset operaattoreiden 3G-verkkojen alasajosta nostavat varmasti myös 5G-puhelinten kiinnostavuutta.

Apple iPhone SE (2020)

Supersuosittu iPhone SE jatkaa listan kärjessä keikkumista, ollen ensimmäisellä sijalla yhden välikuukauden jälkeen.

Samsung Galaxy A51 (4G)

Toisella sijalla nähdään Galaxy sarjan A51 (4G) malli. Nähtäväksi jää saako uusi A52 malli yhtä suuren suosion.

Apple iPhone 12

Applen saatavuudet 12-sarjan osalta ovat parantuneet huomattavasti ja se näkyy listalla. Sijalla 3 komeilee Apple iPhone 12.

Samsung Galaxy A12

Samsung sai uuden Galaxy A12 -puhelimen mukaan listalle sijalle neljä, joka lupaa hyvää uusille A-sarjalaisille.

Apple iPhone 12 mini

Myös iPhone 12 mini-malli pääsi listalle saatavuuksien parannuttua.

Samsung Galaxy A71

Galaxy A71 putosi huomattavasti. Aiemmin toisella sijalla ollut suosikkiluuri löytyy nyt sijalta 6. Syynä lienee uuden korvaavan A72-mallin ilmestyminen.

Doro 6041

Listalle saatiin mukaan myös Doron puhelin. Doro 6041 on helppokäyttöinen puhelin, joka on suunniteltu senioreiden tarpeita ajatellen.

Samsung Galaxy A32 5G

Galaxy A32 5G pääsi mukaan listalle sijalle kahdeksan, joka lupaa erittäin hyvää uusille A-sarjalaisille

Samsung Galaxy A20e

Kestosuosikkimalleista Galaxy A20e on listan sijalla yhdeksän, joten Samsung on tapansa mukaan hyvin edustettuna.

OnePlus Nord N100

OnePlus N100 nousi edullisena OnePlus puhelimena listan sijalle kymmenen, nyt odotamme uuden 9-sarjan kiinnostavuutta kuluttajien keskuudessa.
2020 Veikon Kone © Toteutus: Lamia